Läs senare

Alfas inledare väcker reaktioner

I förra numret av Alfa skrev Gunilla Molloy en inledare med rubriken Blowa mig, sa han! Texten har fått många kommentarer på vår webb och vi publicerar några av dem här. Inläggen är något kortade.

20 Maj 2014

Det behövs fler pedagoger med stake!

När jag läser denna artikel blir jag förbannad och mållös. Händelser som denna får inte förekomma och precis som Gunilla säger finns det en läroplan som alla pedagoger ska arbeta efter och gör man inte det begår man tjänstefel. Visst kan det vara knepigt och svårt, men ta hjälp av varandra, visa att ni jobbar ihop och har samma mål, det ger styrka. Alla pedagoger behöver ha stake för att kämpa mot sådant här beteende. Vi har den viktigaste rollen i samhället och den måste vi ta på allvar och måna om. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!
Sara1987

Är lärare rädda för att göra fel?

Gunilla Molloy, tack för din artikel. Med stigande förvåning och ilska har jag i media hört flera kvinnliga elever vittna om att skolpersonal inte ingriper när elever kränks sexuellt. Kan det vara så att publiceringen av en rapport som undersökte olika metoders effekt på kränkningar och mobbning i skolan, och fann att ingen var riktigt bra, minskade lärarnas ingripanden? Kanske är många lärare rädda att ”göra fel”? Att en rektor eller lärare inte agerar mot kränkande beteenden i vår skola är tjänstefel. Många skadliga beteenden tillåts sprida sig på grund av rädsla/okunskap och en accepterande låt gåmentalitet från dem som bevittnar handlingen.

Min övertygelse är att alla lärare vill att eleverna ska lyckas och må bra i skolan. Rektor har yttersta ansvaret för att skolans personal är engagerad och kunnig i att stoppa och förebygga. Det går!
Karin Törnkvist

Läs Gunilla Molloys text här.

ur Lärarförbundets Magasin